Další očkování po prodělaných neštovicích

Dobrý den, dcera prodělala před 5-ti týdny plané neštovice. Ted by měla jít na očkování proti spalničkám, zarděnkám, příušnicím - 2. dávka. Myslíte, že by bylo vhodné termín očkování oddálit kvůli oslabene imunitě?? Pokud ano, jak dlouho doporučujete? Průběh neštovic byl poklidný. Děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Martino! Pokud se jedná o druhou dávku proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám po prodělalných neštovicích, potom bych oddálení druhé dávky spíše doporučil na cca 2 měsíce od neštovic. Jelikož se jedná o revakcinaci živou vakcínou, není třeba na ni nijak pospíchat. Může se podat i rok po první dávce. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: