Jsem alergik, ...

Dobrý den, jsem alergik, od podzimu chodím na injekce na alergii. Injekce obsahující pylový alergen se aplikují co tři měsíce. Můžou injekce nějak ohrozit případné těhotenstvía je lepší vakcíny v těhotenství vynechat? Nemůže nějak uškodit aplikovaná vakcína, pokud bych po aplikaci další měsíc přišla do jiného stavu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hyposenzibilizační léčba není riziková pro plod z povahy svého složení, tj. jako taková plod neohrozí. Proto se ani nemusí přerušovat podávání vakcíny, pokud pacientka otěhotní. Nicméně vždy se pokračování v léčbě zvažuje z hlediska možného anafylaktického šoku (celková alergická rekace). Váš alergolog proto při případném těhotesntví jistě zváží nutnost pokračování léčby z tohoto hlediska.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
opravdu? | Od: Ivan | 9.10.2014 19:34
Opravdu alergodil na oči? No nevím pro každého něco asi jiného, tento i alergocroom, jsou pro mne naprosto neúčinné placeba, jak ostatně se i ta slečna v lekárně vyjádřila. spersalerg, který jedinný umí pomoci, má pozastavený výdej, kvůli suklu :-(
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: