Nejdřív bych vá...

Dobrý den,nejdřív bych Vám chtěla poděkovala za vaši super poradnu.Ráda bych se zeptala zda v 35 týdnu těhotenství je možné užít MYCOMAX 150 .Již přes 2 měsíce se nemůžu zbavit kvasinek a bakterií v pochvě.Doktorka při předpisování přednesla,že nám už nic jiného nezbývá.V příbalovém letáku píší,že to může ohrozit dítě.Mám se nějak bát?Děkuji moc za odpověd'.Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poškození plodu flukonazolem (léčivá látka v Mycomaxu) bylo popsáno u daleko mladších plodů, než je ten Váš, při daleko vyšších dávkávch,než užíváte na kandidózu (asi užíváte 150 mg denně?; pozn.Nebyly popsány žádné účinky na plod při dávkách 5 nebo 10 mg/kg). Proto bych se případných komplikací neobávala. Protože však samozřejmě nejsou prováděny žádné kontrolované studie, jak lék působí na těhotné, a informace o jeho působení na ně jsou tím pádem získávány pouze, když se lék prostě těhotné podá, doporučuje se podávat ho pouze, když přínos léčby převýší její riziko. Pokud tedy opravdu máte nesnesitelnou, nezvládnutelnou, rozsáhlou kandidózu, lze hovořit o větším přínosu než riziku a lék lze podat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x