Dostinex

Zdravím Vás pane doktore .Narazila jsem na dotaz,který se týkal Dostinexu.Otázka byla na možné komplikace-fibrotizace tkání.Odpověď zněla,že se lék používá hlavně na zastavení laktace a tak se tedy není nutno obávat možných než. úč..Já ale bohužel lék používám a budu ,na mikroadenom hypofýzy.Kde tedy získat nějaké konkrétní informace a možné nežádoucí účinky léku.Chodím na pravidelné kontroly ECHO,ale o plicních komplikacích mi nikdo nic neuvedl, v příbalovém letáku nic takového není.Je možná nějaká jiná alternativa účinné látky?Jak dlouho byl lék již na trhu a jsou nějaké studie?Nichci být pokusným králíkem.Jsem zdravotník.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každý lék (téměř) má nějaké nežádoucí ůčinky, fibrotizace tkání je velmi všeobecný pojem. Dostinex ve vaší indikaci jistě nebude užíván nekonečně dlouho, je možné, že se lékař rozhodne např. k operativnímu řešení nebo může časem zaměnit lék (je jich ve stejné skupině vícero). Domluvte se s ním na výhledu léčení. Ohledně než.ůčinků ( a konkrétně fibrotizace plic) je v SPC stanoven přesný postup, co všechno sledovat (info zde: http://www.pfizer.cz/files/spc/pfizer/Dostinex/Dostinex_SPC_0209.pdf) a k získání ještě přesnějších informací je vhodné obrátit se na medicínské oddělení farm. firmy Phizer, která tento lék distribuuje. Když se na ně obrátíte s tím, že jste zdravotník, jistě vám patřičné informace (ev.studie)poskytnou. Info o Dostinexu zde: www.phizer.cz, kontakt pro návštěvu med.representanta najdete zde: http://www.pfizer.cz/showdoc.do?docid=414. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x