Hemofil či spála?

Dobrý večer, před 7 dny jsem byla se svým 8letým synem na pohotovosti. Byl celý osypaný drobnou krupicí. Lékařka nedokázala diagnostikovat, zda se jedná o alergii či spálu. Pozvala nás na následující den, kdy bude sloužit jiná lékařka. Ta odebrala výtěr a nasadila Ospen po 8hodinách s tím, že je syn netipicky (komplet celý a ruce až oteklé)osypaný, ale že se jedná o spálu. Dnes jsme byli na kontrole u OL a ten mě dle výsledků výtěru informoval o tom, že syn spálu nemá. Má údajně hemofila. Ospen ponechal. Synovi se loupou celé ruce a to velmi hluboce (až bolestivě do "masa"). Na toto jsme dostali Excipial lotio. Prosím je to možné, aby toto hemofil způsobil? Co nám poradíte na bolestivé olupování, prosím. Budeme vděčni za každou radu. Doporučil byste ještě něco dalšího?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyrážka připomínající drobnou krupičku se skutečně u spály vyskytuje, léčba Ospenem je v takovém případě adekvátní (jedná se o streptokokovou infekci a zde je lékem volby penicilin). O jakou infekci se ale u Vašeho syna jednalo nelze bez zrakové kontroly říci. Pro spálu nicméně svědčí i olupování kůže, ta je na pohmat drsná a v rekonvalescenci je olupování až cárovité. Hemofilus je infekce, která se vyskytuje i navzdory očkování, je rovněž většinou dobře citlivý na antibiotika. Na kůži použijte zvláčňující krémy, řada Excipial je výtečná, z dalších např. Lipobase krém, Physiogel, Linola fett do koupele, apod.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: