Hemofil krev ve slinách

Asi tří týdny zpátky jsem náhodně objevil ve slinách krev.Stalo se to poté, co jsem byl ráno ve stresu a trochu jsem zvracel - asi jen žaludeční šťávy. Poté se mi puse objevili sliny zbarvené krví. Byla to čerstvá jasně červená krev. Dost mě to vyděsilo, takže jsem pochopitelně navštívil lékaře. Ten mi odebral vzorek slin z krku a řekl mi, že se jedná nejspíše o nějaké bakterie. Výsledek výtěru odhalil v krku bakterii hemofil. Bakterii mám přeléčit sám kloktáním ústní vody případně nějakými pastilkami proti bakteriím. Je skutečně možné, že krvácení má na svědomí tato bakterie? Jsem celkem náchylný na stres, tak mám strach aby to nebyla předzvěst vředu. Bolesti břicha ani jiné příznaky však nepozoruji. Předem děkuji za Váš čas, přeji Vám krásný den!

Odpověď odborníka:

Slávku, krev v ústech nebude pravděpodobně způsobena přítomností bakterie, ale spíše po zvracení. Hemofilus nezpůsobuje tyto obtíže. Není třeba ho tedy ani léčit.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: