Hiv priznaky

Dobry den mam nekolik dotazu. 1) Kdyz sem mel pohlavni styk 2.11 ja delal zene oral mohu vysledek negativni povazovat za jisty?? 25.1 mi brali krev na test I presto ze test byl delan po 84 dnech 2) Mate vy nebo jiny vas kolega lekar zkusenost ze by mohlo dojit k nakaze pri povrchovem poraneni??? Uvedu priklad : Nasel sem strikacku chytl ji za ten druhy konec od jehly ktery byl napraskly a ja se rizl o to praskly doslo k povrchovemu proriznuti polstarku ale ne na krev a preci pod kuzi je jeste slaba kuze a to uz je sliznice nebo neni??? 3) Vsude se uvadi ruzne doby kdy prezije virus na vzduchu pripadne ve vode. Nekde pisi hodiny , nekde ani minutu Jak tomu tedy ve skutecnosti opravdu je. Zda je nekde opravdu zjisteno jak dlouho je virus schopen prezit A pokud by na tom opacnem konci bylo velice malicke mnozstvi krve okem nepatrne a strikacka by byla v rozpustene vode po snehove brecce mohlo tam zustat nejake mnozstvi viru A ja treba jak sem se rizl a protizl si ten polstarek tim plastem mohl bych se nakazit Pripadne zda mezi priznaky patri i bolest hlavy bez teploty nebo zvetsene asi uzliny v podpazi pri hmatu bolestive Jinak cca 2 dny po tom poraneni me bolelo v krku a cca asi po18 dnech se mi zvetsily asi uzliny v pravem podpazi min a v levem vic a kdyz si to macknu je to bolestive Je moznost ze sem se mohl nakazit Kazdy mi rika ze takovy zpusob nakazy neni mozny Jak HIV tak je nepravdepodobna zloutenka Pripadne pokud bych byl nakazen a je mi 29let je sance se dozit vysokeho veku nebo ne Protoze sem cetl nektere clanky jak lecba nezabira diky rezistenci Muze to byt a psychicky problem z me obavy Dekuji za vasi odpoved na vsechny me otazky prosim o zodpovezeni pripadne na email

Odpověď odborníka:

Testy na HIV je třeba děla vždy s odstupem a poslední vyšetření by mělo následovat alespoň 3 měsíce po posledním rizikovém styku. Riziko přenosu infekce HIV při poranění o kontaminový předmět existuje. Nicméně je relativně velmi malé (týká se jak HIV, tak žloutenek). Jak dlouho je předmět infekční, záleží na podmínkách, ve kterých se potřísněný předmět nacházel, což lze většinou velmi těžko zjistit. Riziko nákazy závisí i na tzv. virémii (obsahu viru v krvi) - čím je vyšší virémie, tím je vyšší riziko nákazy. Co se příznaků HIV týká, tak zvětšené uzliny jsou jedním z příznaků HIV infekce, stejně tak to může být bolest v krku i bolest hlavy. Doporučuji absolvovat ještě jeden test na HIV, který vám nákazu definitivně vyloučí.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: