Hiv primoinfekce

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem se zapletl do pouliční šarvátky, při které jsem si způsobil nehluboké povrchové zranění na kloubu ruku. Nejsem si jist, zdali jsem nepřišel do kontaktu s krví svého protivníka, protože měl tržné rány v obličeji. Asi za 14 dní se u mě projevili tyto příznaky. Únava, bolest hlavy, bolest svalů, teplota/horečka - některé dny 37,5, jindy něco málo přes 38, vždy večer. Udělal se mi i jeden aft na rtu a měl jsem trochu zabílený jazyk. Asi po 4 dnech mě to celé přešlo a byl sem zhruba 5 dní v pořádku. Následně se to ovšem celé vrátilo na cca 5-7 dní, opět s teplotami 37,5 - okolo 38. U doktora mi rentgen zjistil podrážděné průdušky (bolelo mě na hrudníku při nádechu, zívání...). Asi 3 dny před tím, než jsem se uzdravil se mi v levém třísle objevila mírně oteklá uzlina - nikde jinde jsem je oteklé neměl, pouze v levém třísle. Za celou dobu jsem nezaznamenal žádnou bolest v krku, vyrážku, kašel či rýmu. Díky pocení se mi dařilo teploty srážet dolu. Ještě, než se mi ty příznaky objevili, jsem se vydal na výlet do zahraničí - přejíždění přes hory, k moři, hodně cestování, různé teplotní rozdíly, zkrátka náročné na organismus. Krevní testy jsem měl v pořádku, vše v normě. CRP 2x v pořádku a až ke konci mi vyskočilo na 20. Doktor mi řekl, že se jedná o virózu a že můžu být v klidu. Myslíte si, že výše zmíněným způsobem mohlo dojít k nákaze? Mohlo se jednat o příznaky primoinfekce? Děkuji

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že o riziko ani projevy HIV infekce nejde. Ale i tak je vhodné provést testy z krve. Myslím si, že infekce byla bakteriálního původu.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: