Hormonální léčba

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu ohledně gynekologických potíží. Mívám hodně vysokou sliznici (byla jsem už i na abrazi), mám velmi silné a bolestivé měsíčky. Lékařka mi předepsala napřed Utogestan, poté Duphastone, oba tyto léky mi nesedí, jsem unavená, není mi dobře, ale hlavně mám velmi problematickou pleť. Antikoncepci z hlediska ochrany neužívám, byly mi odebrány vejcovody. Chtěla bych se zeptat, zda je nějaká jiná možná varianta na zlepšení, než užívání hormonů. Je mi 31, děti nemám. Děkuji za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Jiná možnost než hormonální léčba není protože výška sliznice je způsobena hormony, za úvahu by stálo nasadit antikoncepci nikoliv pro její antikoncepční účinek ale protože by snížila růst sliznice. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: