Hormonální léčba

Dobrý den. Je mi 52 let a před měsícem jsem podstoupila kyretáž, která proběhla v pořádku tak jako histologické vyšetření.Lékař mi naordinoval lék Trisequens. Nikdy jsem neměla antikoncepci ani žádné problémy. Po přečtení letáčku mám obavy, zda je opravdu nutné začít s hormonální léčbou. Děkuji za váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hormonální nerovnováha při přechodu do klimakteria přináší mnohé zdravotní obtíže i nově se objevivší zdravotní rizika (např. zvýšené riziko infarktu myokardu). Hormonální terapie (HRT) účinně pomáhá vyrovnávat tyto hormonální bouře a snižovat množství potíží způsobených přechodem. Proto je její užívání doporučeno.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: