Hormonální léčba

Dobrý den,před 1 rokem jsem vysadila HA,během této doby jsme menstruaci dostala pouze 3x,poslední po 5 měsících,lékař provedl prevent.vyšetření(vše v pořádku),sono (bez cysty),ale oba vaječníky zvětšené.žádné další vyšetření neproběhlo.Bylo mi doporučeno těhotenství podpořené hormon.léčbou,kterou můžu začít až po 2 až 3 měsících užívání HA.Chci se zeptat jestli ta HA není už zbytečná,nechci horm.léčbu odkládat pokud to není nezbytně nutné.A nerozumím těm zvětšeným vaječníkům,z čeho můžou být zvětšení a můžou mi působit nějaké problémy v otěhotnění.A ta hormon.léčba mi zabere hned nebo se projeví za pár měsíců? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš dotaz přesahuje rámec tohoto sdělení,odpověď by byla hrozně dlouhá. Hormonální léčb ano, ale na podporu ovulace a uhnízdění vajíčka. Ne jako antikoncepce. Zvětšené vaječníkymůže být cokoli,nejčastěji syndrom polycystických ovarií.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Články: Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Neumíte si představit ranní...
Roztroušená skleróza
Články: Roztroušená skleróza
Roztroušená skleróza (RS...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Články: Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Radioterapie neboli léčba...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: