Hormonální léčba

Já velice dekuji za dobrou a hlavne rychlou odpoved. . Jen taková doplňující otázka. Pakliže bych teď opominula tehotenstvi, ktere jeste neni aktualni a soustredila bych se jen na sebe, jak moc mam mit strach z hormonalni lecby - jako male mi davali kortikoidy porad, belogenty a Elocomy, Advantany, to vse mam za sebou. Proto jsem i ted z toho takava spatna, kdyz si prectu negativni vlivy hormonu. Lekari mi prave pichli uz 2. Hydrocortizon behem 3 dnu jen aby se lecba urychlila + Briliantova zeleŇ - Která si myslím, že je dobrá, ale já bych radeji lecbu pomalejší, zato trvalijší. Co si o tom myslíte? Ještě jednou děkuji. Zajímalo by me , co to s tím tělem prostě dělá. :( S pozdravem Jitka

Odpověď odborníka:

Znovu dobrý den, paní Jitko,kortikoidy jsou látky jež mají skvělé protizánětlivé účinky, ale zárověń jak jistě dobře víte i řadu účinků nežádoucích- zhoršená obranyschopnost, pomalejší hojení ran atd. nechci Vás zatěžovat, to již sama jistě víte nejlépe. Důležité je,že je prokázáno, že krátkodobé vysoké dávky kortikoidů, mají stejné negativní účinky, jako dlouhodobé podávání dávek nízkých. Postup lékařů mi tedy, pokud u Vás došlo k výraznému zhoršení správný, je třeba rychle zaléčit a poté se opět může léčit nízkými davkami. Klidný večer a brzký ústup obtíží.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: