Hpv 16

Dobry den. Asi 14 dni zpět mi bylo potvrzeno, ze v mem tele se vyskytuje vir HPV 16. Cytologie mi vyšla v poradku, pouze ze tam mam nález, který se vyskytuje u candidy, na kterou se momentálně lecim. Lékař mi testy prováděl proto, ze trpím několik let na opakujici se záněty. Je možné, ze vir mam již delší dobu, protože jsem byla s předchozím partnerem 4 roky. Nyní mam problém s novým partnerem. S tim bylo vše v poradku az do doby, kdy mi doktor sdělil, ze mam HPV 16. Nyní mi odmítá delat orální sex (respektive mi ho dela, ale velmi opatrne a dotyka se pouze klitorisu) a nechce s mým sekretem přicházet do styku ústy, protože ma strach, ze by mohl mit rakovinu krku, ze se to dočetl na internetu. Chci se zeptat, zda uz navzdy budu infekcni a budu ho moc nakazit, nebo pokud v tele vir mam a tělo se ho nedokázalo zbavit, je vir infekční jen nějaký cas. Nevim jak partner se mnou chce mít děti, kdyz chce i při styku používat kondom, aby se alespoň nejak chránil. Neni to příjemné to takhle psát, ale cítím se jak prašivá. Při sexu to hodne vnimam jak se přítel snaží mému sekretu vyhnout. :-(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, HPV infektem trpí cca 28% populace, proto se testování populace do 30 let odbornými společnostmi vůbec nedoporučuje a pojišťovny jej ani nehradí (přijdou-li na to). Máte-li infekt Vy je vysoce pravděpodobné, že jej nosí i Váš partner, stejně jako není vyloučeno, že jej můžete mít od něho. HPV proniká i přes dvojitý kondom!

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x