Hpv 16,18,45 a očkování

Dobrý den,v listopadu mi byl zjištěn poz.výskyt HPV 16,18,45 s lehkou neoplazii děložního čípku (CIN1), nyní jsem ve sledovací fázi, doporučen chráněný sex. styk,podpora imunity a v dubnu opět kontrola s tím že pokud s tím má imunita neporadí přistoupíme ke konizaci. Můj dotaz zní doporučujete očkování (gardasil 9) až v dubnu po případně vymizení aktivní infekce hpv 16,18,45 aby bylo učinější před opakovanou nákazou hpv 16,18,45 do budoucna?? nebo to nehraje roli a mám se objednat už nyní?..děkuji, nechápu totiž zda i když si s těmito viry má imunita poradí,nechám se očkovat, budu dobře chráněna do budoucna před reinfekcí. Nebo viry budou přetrvávat a při každém selhání imunity budou hrozit prekancerozni změny na děložním čípku. Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Myslím že se můžete nechat očkovat již nyní a měla by jste být chráněna Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Články: Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Dáváte při nákupu do košíku...
Jak se chránit před alergickým zánětem spojivek?
Články: Jak se chránit před alergickým zánětem spojivek?
Zarudnutí a svědění oční...
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Oční projevy alergie
Články: Oční projevy alergie
Zánět spojivek může mít...
Vysoký cholesterol je tichý zabiják
Články: Vysoký cholesterol je tichý zabiják
Cholesterol je látka...
Odstraňujte klíšťata správně a moderně
Články: Odstraňujte klíšťata správně a moderně
Ač se to může zdát někomu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: