Hpv očkování

Dobrý den pane doktore, před třemi týdny jsem byla na konizaci děložního čípku se závěrem CIN 1. Bylo mi doporučeno očkování proti HPV viru, kdy je nutné se od 1. injekce chránit s kondomem min. 3 měsíce aby bylo očkování účinné. Je nutné kondom používat při análním či orálním sexu? A jaká je pravděpodobnost, že jsem partnera při nechráněném sexu nakazila (poznali jsme se až po zjištění změn na děložním čípku, nakazil mě tedy někdo jiný). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pouzití kondomu je vhodné při vaginálním i análním sexu pravděpodobnost nakažení je těžko určit protože v nějaké formě prodělá HPV infekci 80 procent populace.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x