Hpv virus a antikoncepce

Dobry den, pri poslednim vysetreni delozniho cipku mi muj gynekolog zjistil Hpv virus (LSIL se susp.inf HPV). Rekl mi ze bych mela prijit na kontrolu za 6 mesicu, a take ze bych mela prestat brat antikoncepci. Kdyz jsem to ale konzultovala s dalsim gynekologem tak ten mi rekl ze nechape proc bych mela antikoncepci vysazovat protoze to s tim nesouvisi.. Je mi 29 let a prasky beru asi od svych 18 let, posledni asi rok a pul pouzivam Nuvaring. Nuvaring jsem asi pred 2 tydny vysadila, ale kdyby to slo tak bych v uzivani antikoncepce rada pokracovala (mam take strach ze se mi ted uplne rozhodi menstruacni cyklus coz se mi uz pred par lety stalo). Muzete mi prosim poradit jestli muzu nebo nemuzu pokracovat v uzivani antikoncepce? Dekuji moc, s pozdravy Blanka P.

Odpověď odborníka:

U své pacientky bych antikoncepci ponechal a provedl cytologickou kontrolu v intervalu 4-6 měsíců Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: