Hydrocephalus

Dobrý den, byla jsem na NLS-diagnostice a bylo mi naměřenašířka třetí ventrikulární komory mozku v hodnotě 14,35, maximum je 6. Potíže až na občasnou bolest hlavy jiné nemám.Mám mít nějaké obavy? že se jedná o hydrocephalus?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti hlavy samozřejmě mohou být mimo jiné způsobeny hydrocefalem. Hydrocefalus značí rozšíření likvorových prostor vlivem zvýšeného tlaku mozkomíšního moku. Nakolik je možné hydrocefalus diagnostikovat metodou NLS Vám musí sdělit ten, kdo provádí metodu. Do spektra vyšetření mozku standardně nepatří. M. HLavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co všechno může způsobit adenom hypofýzy
Články: Co všechno může způsobit adenom hypofýzy
Hypofýza neboli podvěsek...
Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Články: Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Zažila to většina z nás...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Léčba lupénky u dětí vypadá jinak než u dospělých
Články: Léčba lupénky u dětí vypadá jinak než u dospělých
I když je lupénka u dětí v...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: