Hydrokela

Pane doktore, pred rokem byl muj pritel operovany s hydrokelou (27let), zbavil se celkem asi 0,75l. Myslim, ze uz v te dobe tam mel cystu v nadvarleti(?), lekar rekl, ze by mu mela zmizet. Nyni byl na kontrolnim ultrazvuku a cista je tam porad 21mm a na omak ho varle porad boli, muze to byt tou cystou? Dale se zde pise ze ma mirnou varikokelu v pravem varleti? Neumim to presne specifikovat, ale ma to spolecneho s tou hydrokelou?? mam se neceho obavat?? je nutna operace te cysty? moc dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Hydrokéla a cysta spolu nesouvisí. Drobná hydrokéla je celkem běžná a nemusí se řešit, dokud nezpůsobí potíže. Cysty spíše spontánně nemizí a pro léčbu platí stejné pravidlo jako u hydrokély.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: