Hypotyreosa a doplňky stravy s jodem

Dobrý den, gynekoložka mi doporučila doplněk stravy Calibrum Babyplan, teď jsem však zjistila, že obsahuje jód. Léčím se se štítnou žlázou - chronická lymf. thyreoiditida s hraničně substit. subklinickou hypothyreosou, Letrox 75, 1x denně. Mohu v takovémto případě Calibrum užívat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě těhotenství či kojení doporučujeme všem maminkám užívat jod, čistý nebo v podobě kombinovaných doplňků stravy. V těchto situacích totiž dochází ke zvýšení nároků na přísun jodu (pro ženu i pro plod), přičemž naše běžná strava toto potřebné množství není schopna zajistit. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: