Kavální filtr

Dobrý den, je mi 77 let a mám onemocnění krve -leidenskou mutaci v heterozygotní formě. V lednu mi byl kvůli operaci kyčelního kloubu zaveden kavální filtr. 14 dní po operaci jsem stejně onemocněla hlubokou žilní trombozou dolní končetiny( již 3. v životě) a byl mi nasazen Warfarin. V červnu jsem byla no kontrole v nemocnici a ,vzhledem k mému věku, bylo rozhodnutu, že mi bude filtr ponechám již nastálo a zároveň musím i užívat Warfarin. Chtěla bych vědět, jestli jsou nutné kontroly na nějakém specializovaném pracovišti nebo stačí kontroly u praktického lékaře. Také by mne zajímal Váš názor ohledně trhání zubů. Potřebuji udělat zubní protézu a paní doktroka mi chce trhat 5 zubú najednou, i přesto, že užívám Warfarin, z čehož mám velké obavy.Moc prosím o radu a předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kontroly u Vaší praktické lékařky by měly být postačující, záleží ale i přímo na Vaší lékařce - v případě potřeby Vás ale pošle na interní/kardiologické vyšetření. Před stomatologickým zákrokem je třeba dávkování Warfarinu upravit a sledovat výsledky Quickova testu (hodnotícího krevní srážlivost). Poraďte se o plánovaném zákroku s Vaší lékařkou. Ze zákroku ale nemusíte mít obavy, v některých případech je mnohem lepší zuby, které by se mohly stát zdrojem infekce, vytrhnout. Pokud je Vám představa tak rozsáhlého zákroku nepříjemná, zkuste se se zubařkou dohoudnout na postupném vytržení zubů.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: