Kolenní vazy

Dobrý den, je mi 17 let a hraji profesionálně fotbal, lékaři mi před dvěmi měsíci diagnostikovali utržený přední křížový vaz, vnitřní postranní odchlipnutý on holenní kosti a poraněný meniskus. Lékař mi řekl, že je nutná plastika vazu. Chtěl jsem se zeptat zda je to opravdu nutné nebo si to koleno dokáže samo udělat, aby drželo, protože když chodím hrát fotbal omezuje mě akorát meniskus při dosedu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Ne vždy se porucha předního zkříženého vazu projeví plnou nestabilitou kolena, proto se tyto úrazu neoperují tolik co dříve. Stanovisko k operaci je: Pokud je koleno nestabilní, což se projeví potížemi a zjistí při vyšetření je třeba koleno šetřit a na náročné činnosti užívat měkkou ortézu nebo alespoň elastik. Operace by se měla ale především provádět, tedy plastika vazu, u mladých lidí a sportovcůl. Dejte na radu svého ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Koleni vazy | Od: Zlatka | 23.7.2015 19:58
Prosím o vysvětlení DG.CONTUSIO SEU DISTORIO
GENUS 1.DX. mOC PROSÍM CO TO ZNAMENÁ A JAK
DLOUHO BUDE LÉČBA TRVAT.Ted mam ortezu
,kolemno bez naplně ale za týden kontrola a zdá se
mi koleno oteklé.Může se stát že bych musela na
operaci?? prosím inf.
reagovat
re:Koleni vazy | Od: uLékaře.cz | 28.7.2015 10:52
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: