Kýla

Dobrý den pane nebo paní Dr.Asi tak před rokem jsem si u mé D.Sikmundové,při běžné KO na diabetologii k vůli mému diabetu II.stupně léčen více jak 8.let,léky:siofor1000mg.a tlak:moduretikem 0,5 mg.při mé monstrózní obezitě,160kg/168cm.již od dětství až do současné doby-nyní 50let-mám zdravotní problémy.No ale při té KO,jsem si Dr.postěžoval náhodně i po té co jsem si měsíc doma svépomocně odléčil bolesti lékami bez předpisu i s ním hlavně ibalgin400mg.Ataralginy novalgin atd.no a vředy byly na světě!-myslel jsem že to byly vyhřezlé plotýnky aspoň dle uved.příznaků na internetu,nemohl jsem se ani hýbat ani ležet nic,přišlo to náhle po silném kýchnutí ve vaně,a též jsem se jí svěřil i s bolestmi břicha,Doktorka mě poslala na gastroskopii kde mě zjistily jako hlavní příčinu helikobaktérie a vředy na které mi daly asi tak na třičtvrtě roku léky které asi zabraly ale také mi tam našly i břišní kýly nebo jednu kýlu?citím jí až teď po roce zjištění v levém boku skoro pod žebrem a tahá mě to dolů kromě toho že mě tahá nebo spíše zatěžuje i celé velikánské břicho které mi vysí směrem dolů a ta tíha toho břicha a navíc teď i ty kýly mě strašně zatěžuje záda který mě neustále bolí.Byl jsem i asi teď někdy před14dny na sonografii kde mi nic aspon dle lék.zprávy nenašly-krom toho že se mi kvůli mé obezitě sice snad všude dostal a tk vše snad vyšetřil,až na prostatu na kterou se nemohl prý díky mé tloušcce dostat.Doktorce která mě rovněž na toto vyš.poslala protože jsem se ptal zda by nebyl na tu mou kýlu která mě zatěžuje neustále více avíve-nějaký podpůrný pás a nebo něco podobmého?odpověděla-že ano že existuje kýlní pás ale že mi ho musí předepsat nějaký odborný lékař-zprávu ze sono jsem jí zanesl a nic.Mám strach že mi to praskne protpže mám kotel a tahám uhlí a dříví a také pečuji o osobu blízk.a mám v péči navíc sám dcerku 10letou takže nákupy domácnost košíky z prádlem atd.bojím se že bude pozdě a operace určitě vzhledem k mé nadváze nepřichází v úvahu tak co s tím prosím poradíte mi?bojím se o sebe?chci se dožít abych vyved svou dceru na svatbu,navíc se víc jak17let léčím i psychycky beru na to:citalopram 20mg.aGeratam1200mg.bojím se o sebe moc protože bydlím asi 10let ve zbraslavicích okr.Kutná Hora,vzdál.18km.mám tu jedinou Dr.Sigmund.vKH,a svou prakt.lék.v Praze5,kterou jsem stále i z mých psych.dův.neopustil a tak jednou až 2x.za rok chodím až za ní a recepty mi posílá poštou,zatím tedy i z psych.dův.jsem k jiné nebo k jinému lék.nepřešel i když je tu mám docela i blízko-mám však s nimi špatnou zkušenost a tak to nechávám tak.Dokuď tedy neprodám zpět dům co jsem koupil a nevrátím se zpět bydlet do Prahy.Ale jde to už 10let a těžko!!!zatím prostě můžu umřít na cokoliv.Ale co teď s tou kýlou?nebo s tou nadváhou?to taky asi před5ti léty jsem si asi 2-3měs.vyběhal různá vyšetř.k vůli obědnání se na podvázání žaludku-jenže když už už jsem vše skoro měl připravené a chybělo jen jedno vyšetření při kterém mě jeden Doktor který to měl dělat aniž bych věděl že je to on a než jsem šel na řadu právě k němu a přez jeho sesternu tak mě napadl a jen tak za dveřma které sice byly otevřeny,ale prostě nevylezl a nadával mi za nimi že mě vydě svačit-na chdbě v čekárně a že to prý nemyslím vážně s tím hubnutím a kdesi cosi-prostě mně jen urážel a tak jsem se urazil a odešel z té sesterny ven a již jsem se nikdy nevrátil.takle jsem se pohádal nebo mě spíš vyprovokoval můj psychyatr před 8mi léty a od té doby k němu také nejdu jen léky mi píše stále moje prakt.lék.Děkuji Vám za přečtení dotazu a reakci na něj.Srdečně zdravím

Odpověď odborníka:

Májm snahu vám na dotaz odpovědět, ale bez vyšetření a zhodnocení všech vyšetření je odpověď nepřesná a málo určující další postup. Především bych se poradil se svým praktickým lékařem, který mě dobře zná a ten mi další postup mi doporučí. Léčba obezity a cukrovky. Na druhém místě vyšetření v chirurgické ambulanci a řešení kýly a převislého břicha, což lze řešit chirurgicky. Poté bych postupoval v případném řešení problematiky nadváhy i řešením operace na žaludku, pokud bude potřeba. Léčba postupně, systematicky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x