Kyla

Dobry den, je mozne, ze se mi z Hydrokely, behem 3 mesicu stala normalni klasicka pupecni kyla? Mirne me to vystrasilo, doktorka se ani poradne nepodivala a objednala me hned na operaci?..Ted abych presel k dotazu, jak je mozne kylu alespon pozdrzet? Aby nedoslo ke zhorseni stavu? Vec se ma tak, ze vrcholove sportuji, celou svoji karieru se snazim pripravit na letosni Mistrovstvi sveta, to se ma konat v Kvetnu..co mam udelat pro to, abych do te doby vydrzel? Zadne bolesti, ani obtize pri vykonavani sportu nemam..Diky za odpoved, Vytisk

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jakube, kýla je důsledkem nepoměru mezi tlakem v břiše a pevností břišní stěny a bránice. Při trvalém nebo častém a významném zvýšení nitrobřišního tlaku se může kýla vytvořit v řadě míst, kde je břišní stěna či bránice oslabená nebo kde mají přirozené otvory. Jediným preventivním opatřením s určitou pravděpodobností dalšího nezhoršování kýly je vynechání všech tělesných aktivit, které zvyšují nitrobřišní tlak. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: