Léčení boreliozi

Asi 3 měsíce jsem chodi od lékaře k lékaři s bolestmi svalů, kloubů, hlavy, stuhlost šíje, sváděli mé potíže na vše možné i nemožné, léčili tramalem a cvičením až jsem přestal chodit odhodlali se vzít krev a zjistili chronické protilátky na boreliozu, 4 týdny jsem bral antibiotika teď jsem v nemocnici a dostávám již 1 týden antibiotika do žil. již chodím ale bez bolesti pouze po injekci na bolest. Jak dlouho může takový stav trvat ? Jsem už hodně vyčerpán a mám pocit, že ani lékaři si neví moc rady. Jak dlouho se můžou brát antibiotika a jsou nějaké podpůrné léky, a co strava? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neobávejte se, antibiotika se mohou brát poměrně neomezeně - pokud jsou potřeba, lékaři si to pohlídají. Bohužel na délku vaší rekonvalescence nemohu odpovědět, neznám přesněji vaše výsledky vyšetření, váš dotaz je hodně obecný.Chápu, že vás to trápí, ale kladte otázky svému ošetřujícími lékaři, který má přístup k vyšetřením a může vám odpovědět, co budete potřebovat. Máte na to plné právo. Strava by měla být pestrá, zdravá, výživná /hlavně pokud se cítíte vyčerpán/, můžete požádat o konzultaci u výživového poradce nebo dietní sestry, každá nemocnice by jej měla mít. Pokud je to možné, nechejte si přinášet aspon někdy jídlo z domu (na co jste zvyklý, ale ne moc tučné nebo mastné jídlo, at máte radost a požitek z jídla) a můžete popíjet Nutridrinky z lékárny, nejsou ale hrazeny pojištovnou. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Závislosti a návykové poruchy
Články: Závislosti a návykové poruchy
Jaké jsou nejčastější druhy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: