Letrox, porucha vyprazdňování

  • Dotaz od: Anna Červenková
  • Publikováno: 10.11.2007
  • uLékaře.cz

Dobrý den, je mi 59 let a již delší dobu se léčím se štítnou žlázou. Nyní, již asi rok a půl, beru Letrox, střídavě 1 a 1 a půl tablety. Mám pocit, že od té doby se výrazně zhoršilo moje vyprazdňování. Nebo snad může být příčinou těchto potíží lék Fosamax, který užívám jednou týdně na osteoporózu? Mnohokrát děkuji za odpověď i za případnou radu, jak úpornou zácpu odstranit. S pozdravem A.Červenková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete, jaké konkrétní problémy se štítnou žlázou máte, zácpa může být způsobena sníženou funkcí štítné žlázy. U Fosamaxu se jako jeden z nežádoucích účinků vyskytuje i zácpa, nicméně berete-li tento lék pouze jednou týdně, je tento nežádoucí účinek nepravděpodobný. U Letroxu se zácpa jako nežádoucí účinek nepopisuje. Na zácpu může mít vliv i životní styl, složení stravy, omezený pohyb a podobně. Pokud si nejste jistá ohledně léků, které berete, a jejich nežádoucích účinků, kontaktujte svého lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Články: Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Bílé stěny, postele, pláště...
Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Články: Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Přijít o nenarozené miminko...
Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Články: Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Klíšťová encefalitida...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Itálie, Španělsko, Řecko: víte, co musíte udělat před dovolenou?
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: