Letrox a snížená funkce štítné žlázy

Ráda bych se zeptala zda je třeba začít brát léky na štítnou žlázu při těchto hodnotách: THS 2,969; ft4 8,31; Erytrocyty: 4,09; Trombocyty: 294; Eozinofily: 0,021; Bazofily: 0,012; Monocyty: 0,103; Glukóza: 4,5; LDL-Cholesterol: 2,42. (tyto hodnoty byly ve výsledcích červeně). Dosavadní problémy jsou: únava, kolísání váhy, neustálý hlad, dušnost, pocit dřevěných nohou. Lékař mi předepsal Letrox 50, 1x denně celou tabletu. Je nutné tyto hormony začít brát? Předem moc děkuji za vaši odpověď!

Odpověď odborníka:

Hezký den Aleno, hodnota fT4 je malinko nižší, než by měla, resp. spíše se drží na dolní hranici normy, jedná se o hodnotu přirozeného hormonu štítné žlázy, tzv.volného tyroxinu. Dávka Letroxu 50 jednou denně je zcela minimální, nejnižší, kterou můžete brát, myslím, že se této tabletky bát nemusíte a uvidíte, zda se při jejím užívání budete cítit lépe, domnívám se, že to je dost pravděpodobné. Nezapomente ho užívat ráno na lačno, 20 minut po spolknutí ještě nic nejezte. Pokud se Váš zdravotní stav při užívání Letroxu nezlepší, samozřejmě se dá užívání kdykoli ukončit. Hodnota erytrocytů je v normě, čili anémii jako příčinu dušnosti můžeme vyloučit, ostatní laboratorní hodnoty jsou také v normě. S pozdravem a brzkého vyřešení Vašich obtíží, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: