Miom na děloze

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.moji mamince našel pan doktor miom.Miom je prej ještě malý a má přijít až za čtyři měsíce.Chtěla jsem se zeptat,pročpak pan dotor neudělal hned nějaké testy,jestli je miom zhoubný či ne.Mamince je 53let.Nebo jaký je postup u nalezení miomu?Děkuji předem moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myomy jsou nezhoubné nádory. Pan doktor za 4 měsíce zkontroluje, zda-li myom neroste. Pokud myom poroste či začně způsobovat potíže (např. bolesti), může pan doktor navrhnout operační řešení, nejspíše odstranění celé dělohy i s myomem. Postup pana doktora je zcela správný.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
miom | Od: Hela | 30.3.2017 17:50
Dobrý den, prosim o radu, mám v
děloze miom a nevím zda nechat
odstranit jen miom nebo celou dělohu.
Je mi 41 a deti už neplánuji, mam
dvě. Přesto se nemůžu rozhodnout.
Dekuji moc.
reagovat
re:miom | Od: uLékaře.cz | 31.3.2017 16:26
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: