Mohu být těhotná?

Dobrý den, ráda bych se zeptala na možná malinko hloupý dotaz. 1.3 jsme byli s přítelem spolu a proběhly nějaké sex. aktivity a zkrátka bojím se jestli mi tam nějak nesáhl, nebo tak... 5.3 proběhla menstruace (beru HA ale v té době jsem měla průjem), tak jsem si raději udělala 19 a 28 dní od této události test (vždy negativní) raději jsem zašla ještě k doktorce, která mi udělala UZ (29 dní od této události a říkala, že nic nevidí), první otázka tedy zní: Mohla něco vůbec vidět? Na chvilku mě to uklidnilo, dubnová menstruace přišla včas, ale trvala o 2 dna déle... nedělala jsem z toho nějakou vědu, ale přesně uprostřed cyklu jsem začala špinit, nikdy předtím se mi to nestalo, tak jsem udělala další test a znovu negativní... Je tu vůbec nějaká šance na těhotenství? čím by mohlo být špinění způsobeno?

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, vzhledem k tomu, že užíváte antikoncepci a měla jste opakovaně negativní těhotenské testy, je málo pravděpodobné, že byste byla těhotná. Špinění mimo cyklus mohlo mít řadu příčin, pokud se to stalo pouze jednou, počkala bych, jestli se nebude znovu opakovat. Ještě k dotazu ohledně vyšetření na gynekologii, Vaše lékařka by tak kkrátce po možném otěhotnění mohla na UZ vidět velmi diskrétní počáteční těhotenské změny v děložní sliznici, nic jiného. Těhotenství jste ale posléze vyloučila těhotenským testem.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: