Mohu být těhotná?

  • Dotaz od: Reeenaaatkaaa
  • Publikováno: 11.10.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den,minulý týden jsem užila dve tablety antikoncepce v jeden den....Užívám antikoncepci YAZ,měla jsem poslední tři tablety a v pátek jsem si všimla,že si beru tabletu z políčka sobota,byla to poslední tableta, a tak jsem si na druhý den už nevzala aktivní tabletu z náhradního balení,ale chtela jsem si vzít placebo,ale na to jsme zapomněla,takže jsme si nevzala nic,ale když zapomenu placebo,tak se nic neděje přece? ale v ten pátek jsem měla pohlavní styk,je možné,že mohu být těhotná? Menstruaci jsem měla dostat v úterý,ale tím,že jsem to zkrátila o jeden den,menstruace mi přišla o den dříve,ale krvácení je poměrně silnější ráno,ale odpoledne se vždy vytratí,mám angínu a beru peniciln....prosím o radu? mohu být díky tomu,že jsme si v jeden den vzala dve tablety a pak přešla hned an placebo a v pátek,kdy jsem užila polsední tabletu z políčka soboty měla sex,být těhotná? Další bylení tabletek sjem byla zvyklá začítz užívat ve čtvrtek,ale začala sjme je užívat díky tomu zkrácení o den dříve,ve středu. Prosím o co možno nejrychlejší odpověď. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užití více tablet najednou by vadit nemělo. Přesto, pokud jste v této době užívala antibiotika, je možné, že ta účinnost antikoncepce snížila. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že se menstruace dostavila jak měla, je případná možnost těhotenství minimální. Přesto bych ale doporučoval vyšetření akonzultaci u ošetřujícího gynekologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: