Myom

Dobry den,je mi 42 let a pan doktor mi nasel myom o velisti 2 cm ktery mi vyvolava silne mesicky spineni a velkou bolest,a tlaceni na mocovy mechyr a cystu uvnitr vajecniku ktera vypousti hnedou tekutinu cysta je jenom sledovana a myom taky ale nevim co mam delat bolesti jsou strasne a vetsi problem je tlaceni na mocovy mechyr ,delohu si nechci nechat odebrat je nejake reseni?rada bych se zeptala na vas nazor ohledne nove procedury novasure ,myslite ze by moje problemy s cystamy a myomem odeznel.Predem dekuji za vasi radu a vas cas .Milada

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemám zkušenosti s procedurou Novasure, každopádně není to procedura, která by vyřešila bolesti, cysty či myomy. Řeší pouze krvácení. Cystu i myom nelze řešit jinak než operační cestou. Pouze některé cysty mohou spontánně vymizet, myomy se mohou po přechodu zmenšit, nelze s tím ovšem počítat s jistotou. I když nesouhlasíte s odstraněním dělohy, je to způsob, jak vyřešit vaše problémy definitivně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Laboratorní vyšetření klíštěte: má smysl?
Články: Laboratorní vyšetření klíštěte: má smysl?
Pokud máte rádi ve všem...
Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Články: Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Roztroušená skleróza patří...
Mononukleóza
Články: Mononukleóza
Mononukleóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
 Astma se může projevit až ve stáří
Články: Astma se může projevit až ve stáří
Někteří lidé mají to štěstí...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: