Nedomykavost chlopně a vacushape

Mám stacionární poruchu kinetiky mitrální chlopně s méně význ. regurgitací a mám předplacené cvičení na vacushape, ale teď jsem se dočetla, že by lidé s kardiovaskulárními nemocemi na to vůbec neměli chodit. Myslíte, že když mám tuto nedomykavost I. stupně, že mi něco hrozí, kdybych na toto cvičení chodila? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Popsaný nález na chlopni není nijak rizikový a celkově funkci srdce a cév neovlivňuje, takže pokud nemáte žádné potíže a jste jinak celkové zdráva, není ve Vacushapu problém...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: