Nedomykavost chlopně + pervitin a marihuana

Dobrý den, od narození mám šelest na srdci - nedomikavost chlopně. Má kardioložka mi řekla, že kolem 15ti let vada zmizí, ale při pravidelných ročních návštěvách se vada mírně zhoršila. Paní doktorka mi oznámila, že možná budu muset jít na operaci až mi bude 18. Na prohlídku v 18ti letech jsem se však nedostavila. Teď je mi 19, skoro 3 roky jsem nebyla na vyšetření, ale mám v plánu si najít nějakého kardiologa v okolí. Žádné problémy nepociťuji, ale mám celkem obavy, jelikož jsem občasná uživatelka pervitinu (2-3x měs.), kuřačka a téměř každý den kouřím marihuanu. Je mi jasné, že to není pro mé zdraví nic dobrého, ale zajímalo by mě, zda-li má užívání pervitinu a marihuany nějaký větší dopad na mé zdraví, co se týče srdce. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Co se týká pervitinu, nevím jak ho užíváte. Pokud ho užíváte žilně, tzn, že si ho pícháte, určité nebezpečí hrozí. Drogy poškozují chlopně, které jsou poté více náchylné k infekci.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: