Nedomykavost chlopně

Dobrý den, Můj přítel má od narození nedomykavost chlopně (s tím související rychlejší tep a větší prokrvení), neměl by se příliš sportovně zatěžovat, ale i přesto sportuje. Můj dotaz ale směřuje i do oblasti sexuální. Jednak, jestli se při vyšší zátěži může příteli něco stát (případné omdlení aj.) nebo jestli by to mohlo dojít až do stádia operace. Co se týče mého sexuálního dotazu, tak mám otázku ohledně felace, přítele to dost bolí a tudíž se chci zeptat jestli nebude mít problémy se sexem, ostatně i s kondomem. Děkuji mnohokrát za odpověď. Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel z Vašeho dotazu není jasné, o jaký druh a závažnost chlopenní vady jde, takže se těžko přesněji vyjádřit - k nutnosti omezení fyzické zátěže se musí vyjádřit lékař, který příslušné informace o nálezu na srdci má k dispozici, stejně jako tomu, zda jde o problém hrozící do budoucna nutností operačního řešení. Z hlediska sexu lze ale obecně říci, že pokud přítel toleruje běžnou námahu nebo i běžně a bez problémů sportuje, není pro něj zátěž při sexu nebezpečím. Z prožitkem při orálním sexu srdeční vada nijak nesouvisí, zde půjde spíše o problém techniky nebo vyšší citlivosti - každý jsme jiný...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: