Neurol

Vážená paní doktorko, již několik let trpím úzkostnými stavy, které se mi daří korigovat jen léky jako Neurol a Lexaurin. Loni v létě se u mne poprvé vyskytla alergická reakce na slunce (červené pupínky, svědivé, které se zvrhnou v pupínky s bílými čepičkami - akné). Chtěla bych se zeptat, zda za to může Neurol. (Loni v létě jsem též brala Neurol nebo Lexaurin, nejsem si jistá) Můžete mi poradit, prosím, které léky na uklidnění nezpůsobují tuto sluneční vyrážku? :-( Chystám se za čtvrt roku k moři a tuším, že se to bude opět opakovat vzhledem k tomu, že už mi vyrážka opět vyskákala po 3denním opalování minulý týden. :-( Předem Vám velmi děkuji za radu a přeji hezký den. S pozdravem, Pavla B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,trochu odbočím a budu Vás moc a moc prosit,abyste zvážila návštěvu u praktika či psychiatra.Úzkostné stavy jsou závažným onemocněním,nejde o projev lidské slabosti!U mladé ženy je důležitá jejich účinná a správná léčba-benzodiazepinové prostředky,k nimž náleží Vámi uváděné preparáty-jsou velmi nevhodné/existují naopak léky velmi účinné a bezpečné,které Vám pomohou a předejdou komplikacím z dlouhotrvajícího úzkostného nastavení Vašeho organismu/.Ale jako odpověď na Váš cílený dotaz bych doporučila lék Atarax/malé dávky 2-3 krát 1/2tbl/-tady by efekt na vyrážku měl být velmi dobrý

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: