Neustále špinění při antikoncepci

Chtěla bych se zeptat.Začala jsem brát antikoncepci Vonille,první měsíc jsem měla delší měsíčky cca10dní,ale teď druhý měsíc už mám měsíčky 14den a stále špiním.Lékařka mi doporučila ascorutin,bohužel ten nepomohl.Také mě zneklidnilo,že v příbalovém letáku je něco ohledně vstřeváváni ve střevech.Nesnižuje Ascorutin antikoncepci?A druhá otázka,pokud bych to vydržela do další menzes a pak přestala antikoncepci užívat,přestane špinění.Mudr. mi nabízela léky na zastavení krvácení Norethisteron,ale nechce se mi takové silné hormony užívat.Raději bych vyčkala .prosím o radu.Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Pavlíno,
výrobce uvádí, že první 3 měsíce se může objevit nepravidelné špinění až krvácení. Pokud nemáte žádné jiné potíže (bolesti), pak Vám doporučuji vyčkat. Ascorutin vstřebávání antikoncepce neovlivní, nemusíte se obávat.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: