Nežádoucí účinky neurolu

Dobrý den, užíval jsem neurol zhruba 3 roky, balení 1.0 mg mi vždy vydrželo alespoň na měsíc (na potlačení úzkosti při sociální fóbii jsem potřeboval dva prášky, občas jsem ho vzal i dva dny po sobě, někdy jsem byl zase celý týden bez něj). Teď je mi jasné, že jsem to s ním přeháněl, ale měl jsem pocit, že když mi to lékař předepisoval v takové míře, nemůže to tolik škodit. Momentálně mi přijde, že můj mozek nefunguje příliš dobře (což může být způsobeno také psychózou). Zajímalo by mě, jestli se mozek po vysazení léku regeneruje, jestli mi to časem začne myslet lépe. Také mě zajímá jaký má podle vás neurol vliv na intelekt v množství, v jakém jsem ho bral. Lék jsem už před měsícem bez větších obtíží vysadil.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Je patrné, že jste inteligentní člověk, který dokáže přistupovat zodpovědně k léčbě své poruchy. Nerada zklamu Vaši důvěru, ale s ohledem na výše uvedenou pochvalu si to dovolím. Trpíte zřejmě funkční poruchou mozkových přenašečů, která náleží do okruhu tzv. psychotických poruch. Zde je nezbytná individuální léčba neuroleptiky, kterou rozhodně musí řídit jeden ošetřující psychiatr. Ten rozhoduje i o dočasné aplikaci benzodiazepinů typu Neurolu. Benzodiazepiny opravdu nejsou léky určené k pravidelnému podávání, především pro nárůst tzv. tolerance. Je dobře, že počítáte s tím, že budete jejich aplikaci výrazně omezovat. Nemá smysl probírat "co se stalo", "proč se to stalo". Snažte se co nejlépe spolupracovat se svým lékařem, je Vaším nejlepším průvodcem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: