Nežádoucí účinky nitrofurantoin-ratiopharm

Od 6.1.2013 užívám Nitrofurantoin-ratiopharm 100mg, byly mi předepsány 3x denně po dobu deseti dní. Od dnešního ráda mám problémy s dechem. Jsem sice astmatička, ale tento druh problému se u mě nevyskytuje, nádech je pro mě velice bolestivý, bolí mě celá pravá část těla. V odpoledních hodinách jsem měla i teplotu. V příbalovém letáku jsou uvedeny nežádoucí účinky ohledně dýchání, ale nevím zda je možné, že by se dostavili až po týdenní léčbě. Má lékařka ordinuje až od pátka, tak jí nemohu zavolat a proto se ptám Vás, mám v léčbě pokračovat a nebo ji ukončit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud se v průběhu léčby vyskytnou nové potíže, je třeba vyhledat lékaře proto, aby vyšetřil Váš aktuální zdravotní stav a stanovil, zda potíže mohou souviset s užíváním daného léku či se jedná o nějakou jinou změnu zdravotního stavu. Z pouhéhou popisu nelze usuzovat na původ potíží, je třeba doplnit celkovým vyšetřením.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nezadouci ucinky Nitrofurantoin | Od: Gabka | 5.8.2015 20:16
Hezky vecer, mam dotaz ohledne atb Nitrofurantoin.Minuly
tyden me zacal trapit mocovy mechyr a koupila jsem si lek
Oasis v UK bezne dostupny. Avsak nezaral, a proto jsem
vyhledala lekare. Na pohotovosti se me ptali, zda jsem
nekdy mela na atb alergii a ja rekla, ze ano. Bohuzel si
nepamatuji nazev. Dali mi 6 tablet po dve denne
jmenovanych atb. Dnes jsem myslela, ze nadesla ma
posledni hodinka. Nemohu spat, oci me pali, srdce mi snad
vyskoci z hrudi, svalove bolesti, zimnice, bolest hlavy a nuti
me to stale k placi a ruznym nepeknym mylenkam.Psala
jsem priteli, ze se neco deje, co neumim vysvetlit. Jeli jsme k
lekari a rekli, ze to musim dobrat.Bolesti mam vetsi nez pred
atb. Jsem z toho uplne zoufala, protoze ty leky jsou ucinene
zlo.Vubec netusim, co dal, protoze ziji v UK, kde jsou nektere
metody, jak ze stredoveku. Prosim o nazor. Predem dekuji
Gabka
reagovat
re:Nezadouci ucinky Nitrofurantoin | Od: uLékaře.cz | 6.8.2015 09:51
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: