Nosní mandle

Dobrý den, syn 3 roky byl na doporučení z ORL objednán na odstranění nosní mandle. Trpí častým nachlazením a kašlem. V noci nechrápe, nehuhňá a netrpí žádnou jinou nemocí. Je prosím odstranění mandle nutné? Nemám poprosit ještě o nějaké další vyšetření, co by mohlo častý kašel způsobovat, třeba alergo, imunita, výtěr z krku atd.? Také jsem slyšela, že časté kašlání způsobují parazité. Nechci nijak podceňovat rozhodnutí naší lékařky, ale syn žádné jiné vyšetření nikdy nepodstoupil, tak bych ráda, aby nešel na odstranění mandle zbytečně a problém nebyl v něčem jiném. Velice děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě, odstranění nosní mandle je zbytečné /je na ně vždycky času dost/, pokud jste neabsolvovali další vyšetření, požádejte o ně, hlavně alergologické /je spojeno s vyšetřením imunologickým/ a určitě výtěry z krku. Pokud nehuhná nebo nechrápe, nevím, proč ta mandle paní doktorce tak vadí? Ptejte se jí i na toto. Pokud byste chtěla synkovy problémy řešit šetrněji a komplexněji, já osobně bych se obrátila na homeopata. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: