Očkování nedonošenců

Prosím, chtěla bych se zeptat na očkování Prevenarem a Hexavakcínou u mého syna. Por. váha 1060g ,porod ve 28t.t., nyní je mu 8měsíců po porodu a 5měsíců vývojově. Jěště nejsme očkováni a paní doktorka nabírala protilátky, které vyšli nízké 0.9, tak chce s očkováním ještě měsíc nejméně počkat. A to nejprve očkovat Prevenar a pak Haxavakcínu, tu ale v několika dávkách, ne proti všem šesti nem. najednou. Je to rozumné, neotálíme zbytečně, jiné nedonošené děti jsou už dávno naočkované, dokonce společně obouma vakcínama najednou. Mám strach, abychom příliš neotálely.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého názoru je šetrnější podání očkovacích látek při uvedeném stavu namístě. Vyzrálejší organismus si s očkováním lépe poradí. Očkování je sice určtiě žádoucí, ale zároveň představuje pro imunitní systém zátěž, a je třeba očkovat tak, aby to bylo nejen účinné, ale i co nejbezpečnější. Proto se přikláním k postupu Vaší paní doktorky. Nebojte se a chraňte Vaše maličké proti infekcím - hlavně ať se pokud možno vyhne nakaženým osobám apod. (nepřicházet do styku s nemocnými, pokud možno nechodit do velkých skupin lidí, dodržovat rozumnou hygienu).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Roztroušená sklerosa
Články: Roztroušená sklerosa
Jedná se o poměrně časté...
Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Články: Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Pacientů léčených...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: