Očkování proti chřipce

Dobrý den, nechala jsem své dcery očkovat v říjnu proti chřipce. Do té doby byly nemocné málo, ale týden po očkování dostaly obě laryngitidu, pak hned zánět průdušek, teď jsou týden zdravé a už zase pokašlávají a vypadá to zase na nemoc. Je možné, aby jim to očkování spíše ublížilo a oslabilo imunitní systém? Jinak si to nedokážu vysvětlit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Očkování proti chřipce je očkováním proti virovému onemocnění. Zánět průdušek a rýma jsou spíše bakteriálními onemocněními, proti kterým jste svou dceru neočkovala, protože to ani není možné. Laryngitida je vážnější onemocnění, opravdu jej měly obě děti? Po očkování může být mírnější reakce, například zvýšená teplota či bolesti hlavy a kloubů. Nezpůsobí však žádné z onemocnění, které jste jmenovala. Očkování chrání imunitní systém právě tím, že zabraňuje propuknutí chřipky, která jej naopak může výrazně narušit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: