Očkování proti tetanu v těhotenství a během kojení

Dobrý den, v září 2007 jsem prošvihla přeočkování na tetanus. Momentálně jsem těhotná o porodím v květnu 2008. Zajímalo by mě kdy je nejvhodnější doba na přeočkování po porodu a jestli očkovací látka nebude mít negativní vliv na kojené dítě. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování proti tetanu na kojené dítě nemá vliv. Po porodu se domluvte na vhodném termínu očkování s vaším praktickým lékařem dle toho, jaká doba uplynula od posledního očkování. V případě, že by bylo nutné Vás přeočkovat v těhotenství (úraz - znečištěná rána..), je to možné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: