Ospen 1500

Hezky den, pritel dostal na 10 dni atb Ospen 1500 3x denne po 8 hodinach. Doktorka mu rekla ze ma anginu. Dnes-po trech dnech, co leky bere byly vysledky vyteru a tam se ukazal pouze hemofilius. Pritelovi uz je dobre, ale doktorka mu rekla at to dobere a to ma jeste na tyden. Prijde mi to dost silne a zbytecne vzhledem k tomu ze ma pritel tento mesic jiz druha atb. Navic se mu dnes udelala vyrazka hlavne na predlokti, tak se bojim jestli to neni alergie na penicilin. A v letaku Ospenu jsem ani necetla ze by byl ucinny na bakterii Hemofila. Dekuji

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Andreo, ordinace antibiotické léčby by se měla řídit mikrobiologickým nálezem a reakcí organizmu na léčbu. Pokud Ospen způsobil zlepšení zdravotního stavu, měl by se standardně užívat ještě další tři dny po odeznění příznaků. Nález hemofila bez klinických příznaků infekce není důvodem k antibiotické léčbě. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: