Panicka porucha

Dobry den,muj dotaz se tyka uzivani antidepresiv.Trpela jsem zachvaty panicke uzkosti,skoro vubec jsem nevychazela z domu.Od brezna r 2014 uzivam antidepresiva Zoloft,davku 150mg.Muj stav se vyrazne zlepsil,ale obcas se pri rozcileni nebo nahlem stresu necitim dobre.Jak dlouho je nutne uzivat tyto antideprasiva?Muze dojit k uplnemu vyleceni?Dekuji. S pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den Iveto. Dávka 150 mg Zoloftu by měla být dostačující. Že se stav zhorší při rozčílení je logické, nejsme roboti, a takto reagujeme, co se týče doby podávání léků, záleží to na spoustě věcí. Za prvé po kolikáté v životě léky užíváte, jak se vám celkově daří v životě, a jestli k léčbě máte i nějakou psychoterapii. Pokud se jedná o první nasazení, léčba by měla trvat minimálně rok, ale je to individuální a na posouzení lékaře. Zdravím Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: