Antikoncepce vs. penicilin

Dobrý den, potřebuji radu. Dnes (11.1.) mi doktor předepsal V-PENICILIN po 6 hodinách, budu ho brát týden do 18.11. Užívám antikoncepci Belara, v pátek (15.1.) beru poslední prášek a nastává pauza. Chtěla bych se zeptat, jestli s novým nastávajícím platíčkem tj. po pauze, už budu 100% chráněna. Mám se po dobu léčby chránit jinak? A jak dlouho se mám ještě chránit po dobrání antibiotik ? Předem děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Tento typ antibiotik neovlivňuje účinost hormonální antikoncepce. Někteří gynekologové doporučují i tak po dobu užívání a po zbytek cyklu užívat kondom, ale není to bezpodmínečně nutné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x