Pharmatex

Dobrý den, ptala jsem se tu na spolehlivost pharmatexu (vaginální antikoncepční krém), který chci používat jako alternativu ke kondomu (nesmím HA) a to zejména v "bezpečnějších" dnech, tj. na začátku a konci cyklu. Na jednu stranu jsem se dozvěděla, že i pharmatex plus méně "rizikové" dny není nic moc co do spolehlivosti, ale na druhou stranu, tady na stánkách, v článku o antikoncepci se píše : "Novinkou na trhu je nyní lokální antikoncepce ve formě vaginálního krému. Pomocí aplikátoru se vsune těsně před pohlavním stykem hluboko do pochvy. Vyznačuje se též vysokou spolehlivostí. " Tím pse patně myslí právě pharmatex, nic jiného to nemůže být... (http://www.ulekare.cz/clanek/antikoncepce-1123?search=lok%C3%A1ln%C3%AD+antikoncepce&from=0) Tak čemu mám tedy věřit? Možná jsem jen nepřesně formulovala předchozí dotaz, tak se omlouvám.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Šárko! Vysoká spolehlivost je relativní pojem. Spermicidní krémy (jakým je i Pharmatex) mají Pearlův index 4 (určitě víte o co jde, jen pro úplnost: P. index je číslo vyjadřující spolehlivost dané antikoncepční metody, čím vyšší hodnota tím nižší spolehlivost). Pro srovnání hormonální antikoncepce má P. index 0 až 1, správně používaný kondom 3. Pokud tedy používáte spermicidní krém je jeho spolehlivost jen o trochu nižší než spolehlivost kondomu. Pokud chcete mít větší jistotu a jste zvyklá zavádět si před stykem do pochvy spermicidní krém nebo globuli, nechcete zkusit kombinaci Pharmatexu s vhodným pesarem? Spolehlivost by se tím rozhodně zvýšila. Hezký den.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: