Plíseň v uchu

Dobrý den, syn byl před týdnem na trhání nosních mandlí. Dnes jsme byli na kontrole, doktorka mimo jiné synovi čistila uši a v pravém má prý plíseň. Máme ucho chránit před vodou, jinak nic. Tympano má C2. Chtěla bych se ujistit, zda toto stačí k tomu, aby plíseň zmizela, né že bych své lékařce nevěřila, ale zároveň se bojím, jestli to opravdu stačí (nenamáčet ucho) k tomu, aby se to zahojilo. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdeňko, moc se mi to nezdá, pokud by lékařka našla plíseň, asi by měla vzít výtěr k určení jejího typu a měla by zvažovat nějakou léčbu, protože u dětí rozhodně není plíseň v uších typická. S pouhým "nenamáčením" ucha bych se tedy nespokojil. Na druhou stranu, k plísňovému zánětu většinou patřín nějaké potíže a pokud syn s ušima žádné potíže nemá, je plísňová infekce spíše nepravděpodobná. Pěkný den.

MUDr. Michal Černý
MUDr. Michal Černý

Specializace: Ušní, nosní, krční

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: