Ploténky

  • Dotaz od: Ivana Tichá
  • Publikováno: 20.4.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, v příloze vám zasílám kopii z CT mé páteře. Na základě těchto výsledků mi můj lékař sdělil, že operace je zbytečná a doporučil mi jen rehabilitace (vodoléčba,elektroléčba). Po nich k žádné změně nedošlo.Mé zaměstnání je spíše sedavého charakteru, jediný pro mne únosný sport je spinning nebo jízda na kole. Při výšce 176 cm, vážím 88kg. Mé potíže jsou stále větší. Stačí menší domácí úklid, hodina chůze po městě, 2 hodiny plení záhonů, stání ve frontě cca 10 min. a jsem ve stavu, kdy se téměř nezvednu ze židle, z kleku se vůbec nepostavím a při tom cítím velkou bolest v bederní části. Ráda bych znala váš názor co se s tím dá dělat. Představa, že budu žít do smrti s tímto omezením mne děsí. Hezký den Ivana Tichá

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu je nález na páteři spíše mírnějšího stupně a na operaci to není. Někdy lidé při velkém nálezu nepocitují skoro žádné potíže a paradoxně při malém nebo středním jsou jejich problémy velké. Dožadujte se dalších léčebných postupů, existuje mnoho druhů léčiv, infusí a jejich kombinací, také léčebný tělocvik s nácvikem domácího pravidelného cvičení bývá velmi úspěšný. Vy nezminujete, že byste jej absolvovala. To je aktivní přístup, který bývá úspěšnější než pasivní rehabilitace. Někdo z pacietnů volí i posilovnu s odborným školitelem, který naučí správné provádění spevnovacího cvičení a mnoho pacientů si tak zlepší svalový korset, že se jejich potíže výrazně zmírní. Rehabilitační terapeut (kam by vás měl doporučit neurolog) by vás měl naučit cviky "na doma" a dozřít, zda je děláte správně a jejich dlouhodobé provádění by vám mělo také zpevnit hluboké zádové svalstvo natolik, že by měla být zmírněna intenzita bolestí. Pokud ani to nepomůže, na řadě jsou lázně a teprve potom operace. Dožadujte se léčení, vysvětlujte své potíže a ev. změnte lékaře, přeji hodně aktivního přístupu a štěstí na lékaře s pochopením. Hezkýd en.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Články: Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Když se řekne žloutenka...
Fibroskopie
Články: Fibroskopie
Je vyšetřovací metoda...
Přisáté klíště – co teď?
Články: Přisáté klíště – co teď?
Přisáté klíště je v průběhu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: