Pneumokok

Mám 16 měsíčního syna. Již 3 měsíce má diagnostikovaného pneumokoka. Má od lékaře již 3 antibiotika, několikatery nosní kapky a přez to vše + usílí mojí ženy a mě se nedeaří tuto infekci zničit, nebo alespoň potlačit. Syn má stále oteklou nosní dutinu a hnisavý výtok z nosu. Jaké jsou možnosti léčby ? Bylo nám naznačeno, že už jedinou možností budou penicilínové injekce v nemocnici nebo antibiotikové výplachy dutin. Ani jednu možnost si u takové málého dítěte nedovedu představit. Je možná ještě nějáká jiná účiná léčba. Máme o syna po těch tříměsíčních peripetiích velké obavy. Prosím o radu. Děkuji Štveráček Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u syna by se mělo doplnit alergologické, imunologické vyšetření, další postup by se pak zvolil dle výsledků, mohla by se zkusit autovakcína, vyrobená přímo z bakterie , která byla u syna vykultivována, nebo zkusit léčbu bakteriálními lysáty. Určitě by měl mít i ORL vyšetření. Zatím pravidelěn 2x denně vyplachujte nos, krku Vincentkou, hlen se naředí a bude se mu lépe smrkat, přidal bych ještě probiotika.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: