Pneumokok

Dobrý den, mé 14.měsíční dceři byl v prosinci zjištěn pneumokok, který ani po 2 různých antibioticích nezmizel, nyní po několika měsících byl zjištěn znovu. Dcera žádnými problémy netrpí, výtěr byl pořízen spíš kvůli kolektivu. Naše lékařka doporučuje okamžité očkování. Je to vhodné? Nákazy se nezbavíme, takže nebezpečím pro kolektiv budeme nadále a nezatížíme zbytečně organizmus, který se s pneumokokem vyrovnává sám? Děkuji. Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování chrání proti několika podtypům pneumokoka, který způsobuje m.j. zánět plic, meningitidu (zánět mozkových blan) a zejména záněty středního ucha. Vzácností není poškození sluchu nebo dlouhodobé dechové obtíže, častá nemocnost obecně apod. Očkování může dcerku ochránit před těžkou infekcí s trvalými následky. S probíhající nákazou se nyní sice organismus zřejmě vyrovnává, ale do budoucna se může stát, že pneumokok "zesílí" a způsobí závažné onemocnění. Definitivní rozhodnutí je na Vás, nicméně doporučuji probrat ještě pro a proti očkování s Vaší paní doktorkou, abyste se mohla co nejinformovaněji rozhodnout.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: