Postinor a yaz

Dobrý den, HA Yaz začnu užívat na začátku května. 17.4. jsem měla styk s přítelem, ale prasknul nám kondom a on vyvrcholil, sice mimo mě, ale i tak je docela možné, že nějaké to sperma by mohlo být i ve mně. Ke kondomu jsme použili krém Pharmatex, nebyla jsem klidná a asi po 2O hodinách jsem užila Postinor. Mám dvě otázky - když si udělám těhotenský test 2 týdny po styku, mohl by mi ukázat, zda jsem těhotná? A druhá otázka, ovlivní Postinor, který jsem užila spolehlivost HA Yaz, kterou začnu užívat cca po dvou týdnech po užití Postinoru?

Odpověď odborníka:

Aby jste měla jistotu, test si udělejte tak 5 den po temínu,kdy by se měly dostavit menses.Postinor obsahuje poměrně silnou hormonální dávku,může vyvolat nepravidelné krvácení, bylo by lepší počkat na normální menstruaci a pak začít podle návodu Yaz

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: